Ik werk bij Eigenwijzer
Esther Appelman

Ik ben Esther Appelman    

Ik ben Esther Appelman – van Raalte, getrouwd en moeder van 3 kinderen.

Na 17 jaar op een naschoolse dagbehandeling groepservaring te hebben opgedaan met kinderen tot en met 13 jaar, ben ik mij verder gaan specialiseren in de Geef Me de 5 methodiek van Colette de Bruin. Deze is helpend bij autisme, maar ook in andere situaties. Deze methodiek is het uitgangspunt bij mijn werken.

Het belangrijkste vind ik het leren kennen van elkaar en het opbouwen van wederzijds vertrouwen. Ik neem de tijd om te investeren in contact. Als hulpverlener wil ik transparant werken tussen cliënt en systeem (gezin, school ea). Als we allemaal hetzelfde doel hebben, meer rust ervaren en kunnen groeien in het dagelijkse leven, dan kan er ook al vooruitgang geboekt worden met kleine stapjes.

Ik kom graag bij gezinnen thuis om daar te inventariseren waar we mee aan de slag gaan, welke punten prioriteit hebben en wat werkbaar is voor cliënt en binnen het gezin.

Samen kijken we naar de dagelijkse structuur, problemen en handvatten om hier weer grip op te krijgen. Als er weer ademruimte komt met deze handvatten, dan is er ook weer ruimte voor groei en ontwikkeling van de kinderen.

Esther Appelman

"Het belangrijkste vind ik het leren kennen van elkaar en het opbouwen van wederzijds vertrouwen. Ik neem de tijd om te investeren in contact. Als hulpverlener wil ik transparant werken tussen cliënt en systeem "

E-mail: e.appelman@ewalkmaar.nl