Ik werk bij Eigenwijzer
Yosta Scholten

Ik ben Yosta Scholten

Ik ben ooit begonnen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener waarin ik met de minor ‘van Brein tot Gedrag’ ben afgestudeerd (2016). Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt bij Arkin/Mentrum op een herstelondersteundende vervolgkliniek voor volwassenen met complexe psychiatrische beelden. Hierna ben ik werkzaam geweest op een antroposofische zorgboerderij voor jongvolwassenen met een zwaar verstandelijke beperking, een autisme spectrum stoornis en gecombineerde

beelden. Omdat ik kinderen en jongeren intensief wil kunnen helpen op het gebied van de geestelijke gezondheid, ben ik door gaan studeren en heb ik inmiddels de bachelor psychologie behaald. Op het moment ben ik bezig met het afronden van de Master Klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ook wel de kind- en jeugdpsychologie. In oktober 2019 ben ik begonnen als Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg Kind en Jeugd (ook wel POH GGZ K&J) in de omgeving Noord-Kennemerland en werk ik daarnaast sinds februari 2021 officieel voor Eigenwijzer Alkmaar.

Mijn interessegebieden omvatten onder andere rouwverwerking, scheidingsproblematiek en ASS. Naast mijn werk in de GGZ organiseer ik kinderfeestjes, rijd ik graag motor en ben ik sinds 2015 actief als penningmeester van een American Football vereniging in Purmerend.

Yosta Scholten

"Ik vind het een uitdaging om
ervoor te zorgen dat kinderen/jongeren zich goed optimaal kunnen ontwikkelen en gezinnen het met elkaar gezellig hebben"

Basispsycholoog (i.o.)

Mobiel 0647434792 E-mail: y.scholten@ewalkmaar.nl Werktijden: Van 09:00 tot 17:00