Tarieven en vergoedingen

Praktische zaken

Kinderen tot 18 jaar

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan alle kinderen tot 18 jaar. Wij hebben een contract met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen, Langedijk, Uitgeest en Castricum. Ben jij of is jouw kind ingeschreven in één van deze gemeenten, dan wordt de behandeling rechtstreeks vergoed. Je ontvangt dus geen factuur van ons.
Om voor de vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen is het wel noodzakelijk dat er een geldige verwijsbrief is van een (huis)arts of het CJG.
Waar moet een geldige verwijsbrief aan voldoen? Hierin moet de naam, adres en AGB-code van de (huis-)arts staan en dat er een indicatie is voor de SGGZ.

 

Als u niet op de afspraak (kunt/ wil ) komen

U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 48 uur, voorafgaand aan uw afspraak. Wanneer u niet tijdig afzegt, wordt het consult in rekening gebracht. Dit geldt uiteraard niet bij zeer ernstige omstandigheden, zoals het overlijden van een naast familielid of een plotselinge ziekenhuisopname.

 Ter informatie een aantal links: 

Intake en vergoedingen voor 18 jarigen en ouder.

Wij hebben ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Zoals het er nu, december 2022, uitziet zijn er in 2023 nog maar 3 verzekeraars met een restitutiepolis die vooraf geen machtiging vragen (Menzis Basis Vrij, Stad Holland en Zilveren Kruis Basis Exclusief). Zij vergoeden 100% van het marktconforme tarief, wat dit tarief inhoudt kunnen alleen zij je vertellen. Stel je dus van tevoren goed op de hoogte van eventuele kosten, want wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Wel staan we altijd open voor overleg hoe dit op te lossen.