Tarieven en vergoedingen

Praktische zaken

Kinderen tot 18 jaar

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan alle kinderen tot 18 jaar. Wij hebben een contract met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen, Langedijk, Uitgeest en Castricum. Ben jij of is jouw kind ingeschreven in één van deze gemeenten, dan wordt de behandeling rechtstreeks vergoed. Je ontvangt dus geen factuur van ons.
Om voor de vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen is het wel noodzakelijk dat er een geldige verwijsbrief is van een (huis)arts of het CJG.
Waar moet een geldige verwijsbrief aan voldoen? Hierin moet de naam, adres en AGB-code van de (huis-)arts staan en dat er een indicatie is voor de SGGZ.

 

Als u niet op de afspraak (kunt/ wil ) komen

U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 48 uur, voorafgaand aan uw afspraak. Wanneer u niet tijdig afzegt, wordt het consult in rekening gebracht. Dit geldt uiteraard niet bij zeer ernstige omstandigheden, zoals het overlijden van een naast familielid of een plotselinge ziekenhuisopname.

 Ter informatie een aantal links: 

Intake en vergoedingen voor 18 jarigen en ouder.

Vanaf 2024 mag je weer een nieuwe zorgverzekering kiezen. Deze dien je wel voor uiterlijk 31 december af te sluiten. Of je zegt de zorgverzekering van 2023 voor eerder genoemde datum op en dien je uiterlijk voor 1 februari een nieuwe te hebben gekozen. Let op, je bent dan onverzekerd in de tussentijd! Wij als Coöperatie Eigenwijzer hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat een basisverzekering geen of niet de volledige kosten dekken. Hier kan je het volgende aan doen, het afsluiten van een restitutiepolis. Deze zijn zeldzaam. Er zijn namelijk voor 2024 nog drie aanbieders voor zover wij weten.
Dit zijn:  

    • Menzis Basis Vrij       
    • a.s.r. restitutiepolis       
    • Aevitae

Basisverzekering Restitutie   Lees de polisvoorwaarden goed door of dit ook bij jouw wensen past. Naar ons ben je niets verplicht. Alleen verwacht je nog langere tijd in zorg te zijn bij ons dan adviseren wij deze één van deze verzekeringen. Wij gaan er vanaf volgend jaar vanuit dat maandelijks de volledige factuur wordt betaald.   Voor vragen kan je contact met ons opnemen via info@ewalkmaar.nl.