Tarieven en vergoedingen


 

 

 

 

Wij luisteren

 

 

 

 

 

Kinderen tot 18 jaar

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan alle kinderen tot 18 jaar. Wij hebben een contract met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen, Langedijk, Uitgeest en Castricum. Ben jij of is jouw kind ingeschreven in één van deze gemeenten, dan wordt de behandeling rechtstreeks vergoed. Je ontvangt dus geen factuur van ons.
Om voor de vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen is het wel noodzakelijk dat er een geldige verwijsbrief is van een (huis)arts of het CJG.
Waar moet een geldige verwijsbrief aan voldoen? Hierin moet de naam, adres en AGB-code van de (huis-)arts staan en dat er een indicatie is voor de SGGZ.

 

Als u niet op de afspraak (kunt/ wil ) komen

U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 48 uur, voorafgaand aan uw afspraak. Wanneer u niet tijdig afzegt, wordt het consult in rekening gebracht. Dit geldt uiteraard niet bij zeer ernstige omstandigheden, zoals het overlijden van een naast familielid of een plotselinge ziekenhuisopname.

 Ter informatie een aantal links: 

Intake en vergoedingen voor 18 jarigen en ouder.

Ik heb om kwaliteitsredenen ervoor gekozen een contractvrije psychotherapeut te zijn. Ik heb dus met geen enkele zorgverzekeraar een contract afgesloten. Dit betekent dat de behandeling maar gedeeltelijk vergoed wordt (zo’n 75% van het gemiddelde tarief dat bij de zorgverzekeraar uitbetaald wordt voor een bepaald traject). Het is belangrijk goed uit te zoeken hoeveel u van uw behandeling vergoed krijgt. U bent dus zelf verantwoordelijk voor de financiering van de behandeling. Voor meer informatie, zie de informatie “betaling psychotherapie” en www.contractvrijepsycholoog.nl.
Ik houd mij aan de marktconforme NZA tarieven
Voor zorg die buiten het basispakket valt, zoals de levensfaseproblemen, aanpassingsstoornis en partnerrelatieproblemen kunt u bij wel bij mij terecht, maar de rekening niet declareren bij de zorgverzekeraar.
De kosten van een los gesprek buiten het basispakket of op eigen verzoek en rekening bedraagt €125,-- per consult, het zogenaamde Onverzekerd Zorg Product.
(www.nza.nl/actueel/blijf-op-de-hoogte)