Ik werk bij Eigenwijzer
Pietsje Otter

Mijn naam is Pietsje Otter       

Lang geleden ben ik verpleegkundige B en Z geworden. Tot 2002 heb ik in de volwassenzorg van de GGZ gewerkt, waarvan de laatste periode ambulant. In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar de jeugd. Binnen de jeugd heb ik op diverse afdelingen gewerkt. Waaronder diagnostiek en behandeling op de poli en bij het FACT. Ik werk vooral bij de gezinnen thuis.
In al die jaren heb ik me up to date

proberen te houden met een grote verscheidenheid aan verschillende opleidingen en cursussen. Zodoende heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met verschillende behandelmethodieken. Het werken met “geweldloos verzet in gezinnen”, is een van mijn laatste opleiding.

Mijn uitdaging ligt vooral op het gebied van het uitpluizen met ouders, kinderen en jongeren hoe de draad weer op te pakken en verder te kunnen zonder hulpverlening. Er is geen standaard antwoord op de vragen die gesteld worden. De antwoorden en oplossingen zijn divers en uniek. Door als gezin te werken aan de doelen, elkaar te blijven verstaan en vol te houden met behulp van hulpverlening komt de balans in het gezin terug. Dan ontstaat er ruimte voor het kind of de jongere om weer het juiste pad te vinden en zich verder kan ontwikkelen tot een volwassene.

Pietsje Otter

"Mijn uitdaging ligt vooral op het gebied van het uitpluizen met ouders, kinderen en jongeren hoe de draad weer op te pakken en verder te kunnen zonder hulpverlening. "

Ambulant gezinsbehandelaar

Mobiel: 06-42396231

E-mail: p.otter@ewalkmaar.nl